ХДНБ ім. В. Г. Короленка

середу, 12 жовтня 2011 р.

12 жовтня 2011 року

12-13 жовтня 2011 р. Харківська державна наукова бібліотека
ім. В. Г. Короленка на честь свого 125-річного ювілею проводить фестиваль «Читай, Харкове! Читай, Україно!».До участі у фестивалі запрошені провідні книговидавничі та книгорозповсюджуючі установи міста: ВПФ «Майдан», ПП «БУРУН і К», ТОВ «Золоті сторінки», ТОВ «Курсор», ТОВ «Основа», видавництво «Право», ТОВ «Ранок», ПП «Торсінг плюс», ТОВ «Факт», ТОВ «Фактор», ТОВ «Фоліо», ТОВ «Форт», ТОВ видавництво «САГА», Видавництво «Харківський національний університет внутрішніх справ», ТОВ «Параграф плюс» та інші.









Ювілейна конференція розпочалася з привітань працівників бібліотечної галузі України.  Бібліотеку привітали також праправнук В. Г. Короленка Сергій Валентинович Короленко, д-р пед. наук, професор кафедри бібліотекознавства та інформатики, голова відділення бібліотекознавства Міжнародної академіїінофрматизації, академік Академії гуманітарних наук (Москва) Юрій Миколайович Столяров.










З перших років існування бібліотеки в її стінах проводиться робота з колекціонування пам’яток писемності та друку, яка значною мірою активізувалася на початку ХХ ст., коли за ініціативою голови правління Харківської громадської бібліотеки, видатного українського вченого-історика Д.І. Багалія було засновано відділ рукописів і автографів (1903 р.) та укомплектовано спеціалізований фонд бібліотечних раритетів (1908-1910 рр.).
Під час ювілейних заходів у читальному залі експонуватимуться книжкові виставки:
«Книги, подаровані Харківській громадській бібліотеці автором – академіком Д.І. Багалієм»;
«З перших надходжень до Харківської громадської бібліотеки»;
«Раритети ХДНБ ім. В.Г. Короленка»;
«Пам'ятки писемності та друку з фондів ХДНБ ім. В.Г. Короленка у виданнях і публікаціях співробітників НДВК».
І нині, у ХХІ сторіччі, триває робота з виявлення рідкісних видань і цінних рукописів, з розширення колекцій раритетів ХДНБ ім. В.Г. Короленка. 





 Конференція продовжилася після відкриття читального залу рідкісних видань і рукописів ім. академіка Д. І. Багалія. 




 

Немає коментарів:

Дописати коментар